Aktivitete

Java Europiane e Vaksinimit 23-29 Prill 2018 TË MBROJTUR SË BASHKU

Vaksinimi është një e drejtë personale por një përgjegjësi e përbashkët!
Java Europiane e Vaksinimit ofron njё mundёsi qё, nё vende tё ndryshme nё prill të çdo viti, tё promovohet rёndёsia dhe pёrfitimet qё Shёndeti Publik ka nga vaksinat. Qё në fillimet e saj nё vitin 2005, Java Europiane e Vaksinimit ka arritur tё bёhet njё ngjarje e rёndёsishme me shtrirje tё gjerё nё rajon, duke pёrfshirё qindra iniciativa qё rrisin ndёrgjegjёsimin mbi kёtё çёshtje.

Në kuadër të Muajit të Autizmit

Në kuadër të Muajit të Autizmit u zhvillua një trajnim në Qendrën "Horizont " për fëmijë me A.K për Psikomotricitetin nga Shoqata e Psikomotricitetit Shqipëtar për përmisimin e teknikave të sjelljes me këta fëmijë.

Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë Fier, përkatësisht Laboratori Mikrobilogjik ka fituar një donacion prej 1,045,000 lekë.

Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë Fier, përkatësisht Laboratori Mikrobilogjik ka fituar një donacion prej 1,045,000 lekë.
Ky donacion i cili përmbanë, 1 Mikroskop dixhital profesional, 1 Autoklavë( Sterilizatorë), 1 Centrifugë me 8 kanale, 1 Inkubatorë mikrobiologjik, 1 Banjomari të cilat janë dhuruar nga banka Raiffeisen Sha. 
Kreshnik Tërnova drejtori ekzekutiv i Drsh Fier, duke falenderuar donatorin, u shpreh se:

Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë në bashkëpunim me Orgnizatën Botërore të Shëndetësië

Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë Fier në bashkëpunim me Orgnizatën Botërore të Shëndetësië pas largimit të ujit nga banesat dhe tokat buqësore të prekura si pasojë e daljes nga shtrati i lumit Vjosë, nisi menjëherë punën në terren për parandalimin e përhapjeve të sëmundshmërive të ndryshme infektive. Bashkë me Drejtoreshën e Organizatës Botërore të Shëndetësise (WHO) për Shqipërinë Dr Nazira Artykova shkuam në njësinë administrative Darzezës.

Vaksinimi kunder gripit

Te gjitha Q.Sh e Bashkive Fier Patos dhe Roskovec jane furnizuar me vaksinen antigrip prej dates 05.01.2017. Ne te 19 Q.Sh. po aplikohet cdo dite kjo vaksine per te gjitha grupet e rriskut te dhene ne udhezimet e MSh dhe IShP.
Vaksinimi eshte nje nga masat kryesore dhe me efikase per parandalimin e Gripit. Gjithashtu te gjitha Qendrat Shendetesore jane te hapura ne 7 ditet e javes.

Forumi “Mposhte Diabetin”

Në kuadër të Ditës Botërore të Shëndetit, Ministria e Shëndetësisë e Shqipërisë dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë, në bashkëpunim të ngushtë me Agjencinë Zviceriane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe Projektin “Shëndet për të Gjithë”,dhe Drejtorine Rajonale Te Shendetesise Fier do të organizojnë ditën e enjte, 7 prill, forumin “Mposhte Diabetin”. Forumi do të organizohet në Fier, te Kino-teatri.

Takim me banoret e Marinzes dheKryetaren e Bashkise Roskovec znj Majlinda Bufi

Takim me banoret e Marinzes dheKryetaren e  Bashkise Roskovec  znj Majlinda Bufi ne lidhje me problematikiat e ketij komuniteti.

1-U informua komuniteti ne lidhje me puset Nr 1.Nr2 dhe Qafe Stefan qe bejne te mundur furnizimin me uje te fshatit Marinez

2-Semundshmeria nga momenti i i fontanes te ndodhur  dhe ne vazhdimesi.

3-U dhane rekomandimet perkatese             

Pages