Dita Botërore të " Melanomës"

Aktivitet informues -ndërgjegjësues nga Kabineti I Edukimit dhe Promocionit Shëndetësor në bashkëpunim me SHPSSHM për Ditën Botërore të " Melanomës" , zhvilluar në komunitet për kujdesin që duhet treguar ndaj djegieve të lëkurës nga rrezet e dëmshme të diellit .
Ç'është Melanoma , cilat janë shenjat e saj si ta mbajmë në kontroll atë.
Theksi u vu tek evitimi i qëndrimit në diell në orët e pikut 12:00-15 :00 , të mbahen mjete mbrojtëse si kapele dhe syze , të përdoren krema me faktor të lartë mbrojtës .