11 Korrik Dita Botërore e Popullsisë

Fakte mbi popullsinë botërore

Më 30 shtator 2016 në planet ishin 7.342.686.578 njerëz. Kina ishte vendi më i populluar me 1,373,541,278 njerëz, India ishte vendi i dytë më i populluar me 1,266,883,598, dhe Shtetet e Bashkuara ishin vendi i tretë më i populluar me 323,995,528 njerëz.

Është vlerësuar se rreth 30% e rritjes së popullsisë në botë (28 milionë lindje) është për shkak të shtatzënive të padëshiruara ose aksidentale. Kjo kryesisht për shkak të mungesës së informacionit bazë mbi riprodhimin seksual, planifikimit adekuat të familjes, qasjes në kontrollin e lindjeve ose një kombinim i të trijave.
Por e rëndësishme është që të kemi një popullatë të shëndetëshme , Kabineti I Edukimit dhe Promocionit Shëndetësor ne bashkëpunim me SHPSSHM zhvilloi një aktivitet sensibilizues ne komunitet për planifikimin familjar por ndjekjen e një Stili Jete të shëndetëshme